В Києві на Бортницькій станції аерації встановлено нове очисне обладнання

УНІАН. В столиці на Бортницькій станції аерації встановлено нове обладнання, яке до літа позбавить мешканців Харківського масиву незручностей, пов’язних з неприємним запахом у повітрі.
Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, про це заявив сьогодні на виїзній нараді заступник голови КМДА Сергій ЗІМІН.
За його словами, на станції було встановлено і введено в експлуатацію новітні грабельні решітки та системи очищення води і повітря.
Найближчим часом планується вже повністю замінити застаріле обладнання на сучасне - шведського та датського виробництва.
За словами С.ЗІМІНА, проведені роботи щодо оновлення очисних систем станції дадуть змогу значно підвищити ефективність її роботи та поліпшити умови праці на підприємстві, домогтися якнайкращого очищення не лише води, а й повітря.
Він також поінформував, що необхідні для переобладнання кошти, а це майже 80 млн. грн., вже передбачено в міському бюджеті на 2007 рік. Це будуть, зокрема, інвестиції з цільових фондів, бюджету розвитку та субвенції з державного бюджету.
Заступник голови КМДА також наголосив, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обгрунтованого рівня сприятиме стабільній роботі цього стратегічно важливого для Києва підприємства, оскільки міський бюджет є єдиним джерелом фінансування станції.
Идентификатор: 488
Aquatherm Kyiv 2024