В Херсоні почали масово відключати від опалення будинки-боржники

УНІАН. В Херсоні теплопостачальні організації міста почали масово відключати від опалення будинки-боржники.
Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Херсонської ОДА, протягом останньої доби від тепломережі вже відключені 27 будинків, загальна заборгованість в яких сягає суми близько мільйона гривень.
Як повідомлялося раніше, обидві ТЕЦ Херсона - `Херсонська ТЕЦ` та `Херсонтеплоенерго` - можуть відключити від газу вже наступного тижня через низький рівень розрахунків жителів міста за опалення.
За словами голови правління ВАТ `Херсонгаз` Альберта ЗАНГІЄВ, в першу чергу відключення торкнеться саме міських котелень Херсона тому що рівень розрахунків за послуги надані ними з початку опалювального сезону не перевищував 40%.
За інформацією А.ЗАНГІЄВА, з початку опалювального сезону населення міста, яке становить 62% споживачів ВАТ `Херсонська ТЕЦ` та 77% споживачів МПК `Херсонтеплоенерго` сплатило за послуги даних підприємств відповідно 31,4% (1,824 млн. грн. з 5,804 млн. грн.. нарахованих) та 42% (3,055 млн. грн. з 7, 276 млн. грн. нарахованих). Загальний борг населення Херсону перед цими підприємствами за останні роки складає 36 млн. 102,9 тис. грн.
В той же час губернатор Херсонщини Борис СІЛЕНКОВ вважає, що відключення газопостачання в цілому по області не відбудеться, бо проблема розрахунків – це проблема виключно Херсона, а рівень оплати за спожитий газ в цілому по області сягає майже 75%.
Идентификатор: 496
Теплоізоляція