Президент доручив уряду до 15 лютого поінформувати його про обгрунтованість встановлення тарифів на ЖКП

УНІАН. Президент України Віктор ЮЩЕНКО доручив Кабінету Міністрів України до 15 лютого 2007 року поінформувати його про обгрунтованість встановлення цін/тарифів (їх складових) на житлово-комунальні послуги в регіонах України.
Відповідний указ глави держави `Про заходи щодо врегулювання цін/тарифів на житлово-комунальні послуги` розміщено на офіційному сайті Президента.
Згідно з документом, уряду доручено вдосконалити протягом першого кварталу 2007 року нормативно-правові акти, які регулюють формування цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, визначивши граничний рівень рентабельності житлово-комунальних послуг, граничні норми адміністративних витрат при формуванні цін/тарифів на такі послуги, нормативи втрат ресурсів, що використовуються при виробництві, транспортуванні та постачанні житлово-комунальних послуг.
Відповідно до указу, органи державної контрольно-ревізійної служби в межах компетенції до 1 червня 2007 року мають провести ревізії фінансово-господарської діяльності виробників та виконавців житлово-комунальних послуг, перевірки цільового та ефективного використання бюджетних коштів.
Президента також доручив розробити протягом першого півріччя 2007 року заходи із забезпечення засобами обліку та регулювання споживання житлово-комунальних послуг для повного обліку обсягів таких послуг, що створюються/надаються виконавцями/виробниками і фактично отримані споживачами.
Також доручено вивчити до 31 березня 2007 року можливості залучення коштів міжнародних фінансових організацій для заміни зношених мереж, що використовуються при виробництві, транспортуванні, постачанні житлово-комунальних послуг, з метою зменшення втрат ресурсів та зниження рівня цін/тарифів на такі послуги.
Згідно з указом Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації зобов’язані щоквартально надавати інформацію Президентові України про рівень цін/тарифів на житлово-комунальні послуги та стан розрахунків за них.
Идентификатор: 554
Aquatherm Kyiv 2024