Кіровограду за борги перед енергетиками загрожує повне припинення водопостачання

УНІАН. Кіровограду із завтрашнього дня загрожує повне припинення водопостачання внаслідок заборгованості, що утворилась у підприємств житлово-комунального сектору перед енергетиками.
Як передає кореспондент УНІАН, попередження про знеструмлення вже отримали ТОВ `Водне господарство`, на утриманні водні та каналізаційні мережі міста, а також підприємство `Кіровоградтепло`. З 6 лютого на 30% обмежено енергозабезпечення водоводу `Дніпро-Кіровоград`, що ставить під загрозу подачу питної води не лише обласному центру, але й містам Знам’янка, Олександрія, Світловодськ.
За словами комерційного директора ВАТ `Кіровоградобленерго` Олексія ШЕКЕТИ, у січні розрахунки житлово-комунальних підприємств за електроенергію становили близько 50%.
`Такого низького рівня не було останніх 5-6 років, а що вже говорити про графік погашення заборгованості попередніх років. Ми наблизились до критичної межі: обласний водогін, кіровоградський водоканал і теплові підприємства винні нам близько 3 млн. грн.. Іншого виходу, як відключення, в обленерго немає`, - підкреслив О.ШЕКЕТА.
Сьогодні на прес-конференції директор ТОВ `Водне господарство` Анжела ДАНИЛЕНКО повідомила, що часткове обмеження енергопостачання водоводу `Дніпро-Кіровоград` означатиме майже повну зупинку подачі води для жителів обласного центру, оскільки у мережах зникає тиск.
`Ми змушені перейти на погодинний графік водопостачання, використовуючи поки що резерв`, - зауважила А. ДАНИЛЕНКО.
Вона повідомила, що населення сьогодні розраховується лише на 60% за використану воду, а дотацій для вирівнювання різниці у тарифі не надходить.
На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник міського голови Кіровограда Анатолій ПЕРЕВОЗНИК назвав ситуацію критичною.
`Сьогодні від теплопостачання вже відключені 13 будинків-боржників. Завтра зникне вода. Це мені нагадує 1917 рік`, заявив він.
А.ПЕРЕВОЗНИК сказав, що не заперечує відповідальність органів місцевого самоврядування, але основну провину покладає на уряд, який не може навести лад у тарифній політиці.
Идентификатор: 565
Aquatherm Kyiv 2024