Житомирська облпрокуратура опротестувала підвищення у Житомирі тарифів на житлово-комунальні послуги

Житомирська облпрокуратура опротестувала підвищення у Житомирі тарифів на житлово-комунальні послуги

УНІАН. Житомирська обласна прокуратура опротестувала рішення виконкому Житомирської міськради, яким з 1 серпня минулого року у Житомирі майже у два рази були підвищені тарифи на житлово-комунальні послуги.
Як повідомила УНІАН прес-секретар прокурора області Тетяна ГОША, такого висновку дійшли працівники обласної прокуратури під час перевірки дотримання законності щодо якісного та своєчасного надання послуг у сфері житлово-комунального господарства та обгрунтованості встановлення тарифів на їх оплату.
Як повідомив прокурор Житомирської області Микола ФРАНТОВСЬКИЙ, прокуратура встановила, що рішення виконкому Житомирської міськради, яким з 1 серпня минулого року було визначено тарифи на послуги утримання житла по чотирьох групах будинків, не відповідає вимогам постанови Кабміну від 12 липня 2005 року, оскільки згадані тарифи були встановлені не по кожному будинку окремо, без врахування специфіки стану будівель, наявності ліфтів тощо. (Згаданою постановою затверджено `Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій` -УНІАН).
За словами М.ФРАНТОВСЬКОГО, аналогічну ситуацію виявлено не лише у Житомирі. Так, виконком Новогуйвинської селищної ради Житомирського району також торік прийняв рішення про затвердження тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, що надаються Новогуйвинським ВЖРЕПом (ЖЕКом - УНІАН).Під час перевірки, зокрема, було виявлено, що селищною радою не були делеговані виконкому селищної ради повноваження встановлювати тарифи на згадані послуги.
`Рішення було прийняте некомпетентним органом`, - сказав М.ФРАНТОВСЬКИЙ. Незаконне рішення виконкому селищної ради опротестувала прокуратура Житомирського району.
Як передає кореспондент УНІАН, в цілому на усунення виявлених порушень у житлово-комунальній сфері Житомирщини органами прокуратури області внесено більш як 10 приписів і подань, винесено понад 30 протестів на незаконні рішення органів місцевого самоврядування з питань затвердження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.
Идентификатор: 621
Теплоізоляція