Держінспекція з контролю за цінами оштрафувала `Житомиргаз` більш як на 5 млн. грн. за самовільну зміну тарифів

Держінспекція з контролю за цінами оштрафувала `Житомиргаз` більш як на 5 млн. грн. за самовільну зміну тарифів

УНІАН. Житомирське обласне відділення Державної інспекції з контролю за цінами наклало економічні санкції та штраф на ВАТ `Житомиргаз` за самовільне підвищення тарифів на природний газ для усіх категорій споживачів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Житомирської області, з 14 червня 2005 року `Житомиргаз` майже удвічі підвищило ціну на природний газ з метою отримати додаткові кошти для сплати 2-відсоткового збору до бюджету, який був встановлений Законом `Про державний бюджет на 2005 рік`.
У прокуратурі вважають такі дії посадовців ВАТ `Житомиргаз` незаконними, оскільки `підприємство не мало законного права самостійно змінювати ціну і тариф на природний газ чи будь-яким іншим способом впливати на його вартість, оскільки такі дії регламентуються відповідною постановою Кабміну`.
Держінспекція з контролю за цінами наклала на ВАТ `Житомиргаз` економічну санкцію в 1 млн. 759 тис. 849 грн. на суму надмірно отриманої виручки і 3 млн. 519 тис. 698 грн. штрафних санкцій.
Як зазначили у прес-службі, прокуратурою області в інтересах інспекції заявлено позов про стягнення вказаних сум у державний бюджет України. Справа розглядається у Господарському суді Житомирської області.
Идентификатор: 633
Aquatherm Kyiv 2024