Прокуратура Рівного заборонила відключення котелень міста від газопостачання за борги

Прокуратура Рівного заборонила відключення котелень міста від газопостачання за борги

Прокуратура Рівного внесла протест на ім’я голови правління ВАТ «Рівнегаз» з вимогою негайно припинити відключення котелень міста від газопостачання, посилаючись на ст.6 Закону України «Про газопостачання», який забороняє такі дії в опалювальний сезон. Про це кореспонденту УНІАН повідомила прес-секретар облпрокуратури Світлана СИРОТА.
ВАТ «Рівнегаз» почало відключення котелень комунального теплопостачального підприємства «Теплокомуненергія» через велику його заборгованість за газ, яка становить понад 11 мільйонів гривень. Загальна заборгованість споживачів газу по місту, у тому числі й населення, становить понад 16 мільйонів гривень, заборгованість споживачів області сягає 18 млн. грн. Відключення котелень від газопостачання у Рівному проводиться на вимогу представників ДК «Газ України», які з цією метою прибули на Рівненщину. Нині уже відключено від газопостачання 5 котелень з 34-х, які діють у місті.
Напередодні питання щодо погашення заборгованості за споживання газу та відключення котелень розглядалося на нараді в облдержадміністрації та на сесії міськради. Зазначалося, що для часткового вирішення проблеми, у Рівному буде змінено графік подачі гарячої води, яка надходитиме у квартири рівнян лише увечері та вранці. Крім того, міська влада запропонувала теплопостачальним підприємствам обмежити споживання газу з 350 тисяч кубометрів на добу до 150. Нині котли міста працюють у мінімально допустимих режимах. Щоб не допустити подальшого відключення котелень від газопостачання, протягом двох днів місто має погасити хоча б частково заборгованість за газ і представити ДК «Газ України» графік погашення заборгованості.
Наразі невідомо, чи збирається ВАТ «Рівнегаз» виконувати припис прокуратури щодо припинення практики відключень котелень від газопостачання.
УНІАН
Идентификатор: 879
Теплоізоляція