У Харкові потребує осушення половина міських територій - гендиректор ДКП «Харківкомуночиствод»

У Харкові потребує осушення половина міських територій - гендиректор ДКП «Харківкомуночиствод»

Сьогодні у Харкові потенційно підтоплена половина міських територій.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста поінформував генеральний директор ДКП «Харківкомуночиствод» Іван КОРІНЬКО.
В тому числі, зазначив він, йдеться і про 800 підвалів житлових будинків, що становить 10% від їх кількості.
І.КОРІНЬКО відзначив, що раніше фахівці не займалися проблемою підвалів, оскільки не мали відповідних розпоряджень від міського керівництва. Сьогодні ця тема позначилася дуже гостро – на осушення 1 гектара території потрібні серйозні кошти. У повному обсязі ці роботи реально завершити за рік-два, відзначив директор підприємства.
Серед іншого керівництво «Харківкомуночистводу» планує розробити програму на 4 роки з упорядкування харківських річок. З цього питання також працюватиме спеціально створена міська робоча група.
І.КОРІНЬКО також повідомив, що питання підтоплення територій актуальні сьогодні і для України в цілому – на одному з останніх засідань Кабміну прем`єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ дав доручення міністру житлово-комунального господарства Олександру ПОПОВУ підготувати всеукраїнську нараду з цього питання.
УНІАН
Идентификатор: 881
Aquatherm Kyiv 2024