Приведення тарифів у відповідність до постанови Кабміну сприятиме зниженню квартплати в окремих будинкам - Яструбинський

Приведення тарифів у відповідність до постанови Кабміну сприятиме зниженню квартплати в окремих будинкам - Яструбинський

Приведення тарифів у відповідність до постанови Кабінету міністрів України, якою передбачено встановлення тарифів для кожного окремо будинку в столиці, призведе не тільки до підвищення, а й до зменшення розміру квартплати в окремих будинкам.
Про це говориться в заяві начальника Головного управління з питань цінової політики Василя ЯСТРУБИНСЬКОГО, текст якої передано УНІАН прес-службою міськдержадміністрації.
“Інформація про те, що заплановані для введення влітку цього року тарифи на квартплату та утримання прибудинкових територій, які будуть розраховані згідно з постановою Кабміну для кожного будинку окремо, будуть значно вищі від діючих, не відповідає дійсності. Тому що по деяким будинкам можливе навіть зниження”, - сказано в заяві.
В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ нагадує, що Київрада рішенням від 8 лютого 2007 р. № 58/719 доручила Київській міській держадміністрації забезпечити до 1 липня 2007 р. виконання вимог постанови Кабінету міністрів України від 12.07.2005 № 560, якою затверджений Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, відповідно до якого розмір тарифів визначається по кожному будинку окремо залежно від кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків, споруд та прибудинкових територій згідно з Типовим переліком послуг, яких налічується 26. Це, зазначає В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ, послуги з прибирання сходових кліток, прибирання прибудинкової території, вивезення та утилізація твердих побутових і негабаритних відходів, технічне обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем тепло-, водопостачання, водовідведення, технічне обслуговування електроплит, освітлення місць загального користування, ремонт обладнання спортивних, дитячих, господарських майданчиків та інші.
При цьому, зазначає начальник управління, при формуванні тарифів повинна забезпечуватись прозорість усіх його складових з визначенням вартості кожної послуги з розрахунку на 1 кв.м загальної площі, що дасть можливість киянам оплачувати тільки ті послуги, які їм фактично були надані. Також мешканці зможуть самостійно визначати види послуг та їх кількість з таким розрахунком, щоб забезпечити вищезазначені вимоги.
На виконання доручення Київради Головним управлінням з питань цінової політики спільно з житловими організаціями міста розпочато підготовчу роботу, яка полягає у зборі інформації, необхідної для проведення розрахунків витрат по утриманню будинків і прибудинкових територій, яких в м.Києві налічується понад 10,5 тис.
“Тому, говорити сьогодні про рівень тарифів передчасно”, - підкреслив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ.
Він повідомив також, що після проведення відповідних розрахунків в газеті „Хрещатик" та на офіційному веб-порталі Київської міської влади будуть розмішені проекти тарифів для обговорення киянами, надання зауважень, пропозицій, будуть проведені громадські слухання, з урахуванням яких ці питання будуть доопрацьовані та винесені на розгляд депутатів Київради. Тільки після цього буде прийнято остаточне рішення, зазначив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ, ще раз наголосивши, що зараз про рівень цих тарифів говорити передчасно.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час розширеної колегії КМДА в кулуарах мерії в інтерв’ю журналістам В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ сказав, що влітку планується завершити розрахунки по тарифах відповідно до зазначеної постанови Кабміну і запропонувати їх на розгляд сесії Київради.
«І наперед говорю, що ці тарифи будуть набагато вищі, ніж ті, які є на сьогоднішній день», - підкреслив В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ.
На запитання журналістів, який очікувати коефіцієнт підвищення квартплати, В.ЯСТРУБИНСЬКИЙ відповісти не зміг, оскільки ще не має всіх підрахунків. «Я не знаю, проведемо розрахунки, тоді скажемо», - сказав він.
УНІАН
Идентификатор: 1200
Теплоізоляція