На Сумщині встановлять 105 нових котелень для установ, що фінансуються за державні кошти

На Сумщині встановлять 105 нових котелень для установ, що фінансуються за державні кошти

До кінця року на Сумщині буде встановлено мінімум сто п`ять нових котелень для установ, що фінансуються за державні кошти, при тому, що минулого року їх було 35.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник голови Сумської облдержадміністрації Микола ДЕРКАЧ.
Він зазначив, що на сьогодні близько 20% бюджетних коштів витрачається на енергоносії, як правило через безгосподарність керівників. Вартість опалення закладів бюджетної сфери за один квадратний метр коливається у різних районах Сумщини від однієї до одинадцяти гривень. Тому обласна влада звернулася за допомогою до спеціалістів кафедри енергоменеджменту Сумського державного університету. Фахівці обстежили усі 802 котельні бюджетних закладів області, склавши відповідні рекомендації і базу даних. У тих закладах освіти, медицини, соціального захисту, де вартість опалення перевищує 4,5 грн. за квадратний метр, будуть реконструйовані або перевстановлені котельні. Котельні у північних районах області будуть переводити на тверде паливо, що дасть змогу відродити торфовидобувні підприємства.
УНІАН
Идентификатор: 1361
Теплоізоляція