Міністр ЖКГ прогнозує введення двоставкових тарифів на теплопостачання для населення в серпні-вересні

Міністр ЖКГ прогнозує введення двоставкових тарифів на теплопостачання для населення в серпні-вересні

Міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ прогнозує введення двоставкових тарифів на теплопостачання для населення в серпні-вересні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр повідомив сьогодні журналістам під час селекторної наради за підсумками опалювального сезону 2006-2007 років.
За його словами, порядок формування двоставкових тарифів, а також нормативна база існують. «Ми допрацьовуємо порядок і плануємо в червні винести його на розгляд уряду. І може, в серпні-вересні ми зможемо його ввести», - сказав він.
За словами О.ПОПОВА, є відповідне розпорядження Кабміну про підготовку такого проекту.
Двоставковий тариф припускає низький рівень оплати за послуги з теплопостачання для населення влітку і більш високий - взимку.
Міністр зазначив, що введення тарифів не відобразиться на матеріальному стані більшості людей і дозволить більшій кількості населення скористатися субсидіями для оплати послуг ЖКГ в зимовий час.
Як повідомляв УНІАН, раніше О.ПОПОВ пояснював, що міністерство запропонувало впровадити в країні до початку опалювального сезону двоставкові тарифи. Такий підхід передбачає два рівні оплати: один рівень - в період опалювального сезону, а другий - в період міжопалювального сезону. Різниця в тарифах полягатиме у тому, що взимку, окрім постійних витрат, населення оплачуватиме газ за ціною, по якій теплоенергетики реально його споживають. А в літній період оплачуватимуться тільки постійні витрати: заробітна плата, підготовчі роботи до опалювального сезону тощо.
УНІАН
Идентификатор: 1449
Теплоізоляція