У 2008 році регіони мають перейти на програмне цільове фінансування ЖКГ - Рибак

У 2008 році регіони мають перейти на програмне цільове фінансування ЖКГ - Рибак

У 2008 році регіони мають перейти на програмне цільове фінансування житлово-комунального господарства.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив віце-прем`єр-міністр України Володимир РИБАК сьогодні журналістам під час селекторної наради за підсумками опалювального сезону 2006-2007 років.
«Я звернувся до регіонів з проханням розглянути програми щодо води, тепла, дороги, з усіх питань, які десятки років не вирішувалися в кожному регіоні, з урахуванням особливостей кожного регіону», - сказав В.РИБАК.
За словами віце-прем`єра, з наступного року прем`єр-міністр ставить завдання переходити на програмне цільове фінансування галузі ЖКГ, об`єднати фінанси центру і регіонів.
В.РИБАК додав, що для розробки таких програм і отримання правдивої інформації про стан житлово-комунальної сфери в регіонах створять міжвідомчі комісії.
Після розробки програм Міністерство регіонального розвитку і будівництва укладатиме угоди з кожним регіонів.
За словами віце-прем`єра, найближчим часом намічено підписати відповідне розпорядження.
Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ заявив, що Міністерство житлово-комунального господарства в 2008 році не фінансуватиме комунальні підприємства, які не підготували інвестиційних планів розвитку.
За словами О.ПОПОВА, необхідність розробки підприємствами житлово-комунального господарства планів стратегічного розвитку, основою для яких можуть бути енергетичні й технічні аудити та інвестиційні плани роботи підприємств на найближчий період часу, вказана у розпорядженні Кабінету міністрів від 25 квітня ц.р.
Міністр вважає, що таким чином можна одержати інформацію, яка дасть зрозуміти, де межі між централізованою, децентралізованою чи індивідуальною системою опалювання.
У той же час, на його думку, абсолютна більшість міст і підприємств ЖКГ не готові бути партнерами таких організацій, як Світовий банк і ЄБРР, адже в них немає бачення свого розвитку і підготовлених інвестиційних бізнес-планів.
УНІАН
Идентификатор: 1448
Aquatherm Kyiv 2024