Уряд затвердив положення про Міністерство з питань ЖКГ

Уряд затвердив положення про Міністерство з питань ЖКГ

Кабінет Міністрів України постановою №717 від 12 травня затвердив Положення про Міністерство з питань житлово-комунального господарства України.
Згідно з документом, оприлюдненим на сайті уряду, Мінжитлокомунгосп є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації держполітики у сфері житлово-комунального господарства, житлової політики та міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус).
Серед основних завдань міністерства: реформування житлово-комунального господарства, технічне регулювання у сфері ЖКГ і міського електричного транспорту, забезпечення проведення єдиної технічної, соціально-економічної політики в сфері питної води й питного водопостачання, регулювання діяльності суб`єктів природних монополій у сфері централізованого тепло-, водопостачання, окрім діяльності суб`єктів господарювання, які здійснюють комбіноване виробництво теплової та електричної енергії та/або використовують нетрадиційні джерела енергії.
Міністерство очолює міністр, який призначається й звільняється з посади Верховною Радою за поданням прем`єр-міністра України.
Для узгодженого вирішення питань, що відносяться до компетенції Міністерства ЖКГ, створюється колегія у складі міністра, його заступників, керівників служб, інспекцій, агентств, створених у структурі міністерства, керівників структурних підрозділів міністерства.
УНІАН
Идентификатор: 1510
Теплоізоляція