У Севастополі вивчать доцільність підвищення тарифів задля оздоровлення фінансової ситуації на комунальних підприємствах

У Севастополі вивчать доцільність підвищення тарифів задля оздоровлення фінансової ситуації на комунальних підприємствах

У Севастополі вивчать питання щодо доцільності підвищення тарифів на опалення, гарячу і холодну воду, які на сьогодні є найнижчими в Україні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу для журналістів заступник голови міської державної адміністрації Ігор ЛОКТІОНОВ. „Або ми приймаємо на сесії рішення, що за рахунок додаткових доходів, якщо такі будуть, будемо продовжувати дотувати галузь, або знову повернутися до питання тарифів. Або ж використовувати і перший і другий варіанти”, - сказав він.
За словами І.ЛОКТІОНОВА, у Севасатополі на сьогодні тарифи на опалення, гарячу воду, каналізування стоків і на холодну воду є найнижчими в Україні, що, з одного боку, добре. На переконання віце-мера, „ми не повинні сьогодні збільшувати тарифи в кілька разів, як це було в окремих регіонах”. “Але з іншого боку, ми з 1998 року практично не підвищували тарифи, зав’язали це в тугий вузол, а тепер сидимо, і критикуємо один одного. Тариф ми маємо найнижчий в Україні, дотацій виділяємо понад 70 млн.грн., яких однак не вистачає, треба їх вдвічі більше”, - вважає він
Як також повідомив І.ЛОКТІОНОВ, голова міської державної адміністрації Сергій КУНІЦИН поставив завдання „до кінця тижня дати пропозиції, яким чином ми бачимо подальший розвиток ситуації”. „Ми маємо відшукати і ухвалити виважене рішення: з одного боку, захистити населення, з іншого - залучити державні ресурси, з третього - дати можливість розраховуватися за енергоносії, сплачувати на комунальних підприємствах заробітну плату і нормально готуватися до опалювального сезону”, - сказав заступник голови міськадміністрації.
За інформацією І.ЛОКТІОНОВА, „коли формувався бюджет 2007 року, обсяг дотацій, необхідний для нормального функціонування комунальних підприємств, зокрема, „Севастопольтеплоенерго”, „Севводоканал”, „Севтролейбус” був на рівні 135 млн.грн. Виділено було трохи більше 70 млн. грн. На сьогодні у нас залишилося тільки 14 млн.грн. з суми дотацій, прийнятою рішенням міськради, чого нам вже явно не вистачить, і не те, що до кінця року, нам не вистачить, щоб повністю розрахуватися по боргах”.
Як також наголосив представник керівництва виконавчої влади міста, „у будь-якому випадку ми будемо вирішувати питання щодо вартості тепла для бюджетної сфери та інших організацій. Я маю на увазі і Міністерство оборони, і Чорноморський флот Російської Федерації, усіх, хто отримує тепло від наших комунальних організацій. Ми не можемо допустити, щоб наші комунальні підприємства поставляли тепло бюджетній сфері в збиток собі”.
За інформацією І.ЛОКТІОНОВА, на сьогодні заборгованість „Севастопольтеплоенерго” за газ становить близько 18,5 млн.грн., близько 2.4 млн. грн. заборгованості має Севастопольська ТЕЦ. „У нас є графіки реструктуризації, які узгоджені з ДК „Газ України”, згідно з якими заборгованість має бути погашена до 1 вересня”, сказав заступник голови міськадміністрації.
Як повідомляв УНІАН, влітку минулого року у Севастополі були в середньому вдвічі підвищені комунальні тарифи, але й після цього вони залишаються одними з найнижчих в Україні.
УНІАН
Идентификатор: 1527
Теплоізоляція