Уряд має намір відмовитись від субвенцій регіонів на користь децентралізації їх фінансування - Рибак

Уряд має намір відмовитись від субвенцій регіонів на користь децентралізації їх фінансування - Рибак

Уряд має намір відмовитись від субвенцій регіонів на користь децентралізації системи фінансування і управління.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив віце-прем`єр-міністр Володимир РИБАК під час засновницької колегії Міністерства з питань житлово-комунального господарства, присвяченої першочерговим заходам з подальшого реформування ЖКГ.
«Ми відмовимось від субвенцій, тому що регіони самі розпоряджатимуться фінансами», - сказав він.
За словами В.РИБАКА, уряд планує з урахуванням децентралізації управління і фінансування збільшити частку місцевих органів влади для вирішення всіх соціальних питань. «Чим швидше ми це зробимо, тим швидше подолаємо труднощі, які сьогодні є у фінансуванні житлово-комунального господарства, медицини, освіти та інших галузях. Це позиція нашого уряду. І ми однозначно рухатимемось у цьому напрямку», - наголосив він.
Як повідомив віце-прем`єр, формування бюджету-2008 року має проводитись на новій основі. Уряд запропонував місцевим адміністраціям прийняти програми соціально-економічного розвитку на чотири роки, щоб можна було закладати витрати щодо їх виконання до бюджету.
Без фінансування центральної влади питання, які не вирішуються десятки років, не будуть вирішені, наголосив В.РИБАК.
Він також відзначив, що сьогодні Кабмін затвердив типові угоди, що регламентують взаємовідносини між центральною і регіональною владою.
УНІАН
Идентификатор: 1541
Теплоізоляція