Попов вважає правильним виділення 130 млн. на реконструкцію водопостачання трьом східним областям

Попов вважає правильним виділення 130 млн. на реконструкцію водопостачання трьом східним областям

Міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ вважає правильним рішення уряду про виділення з 200 млн. грн. субвенцій на реконструкцію централізованих систем водопостачання і водовідведення 130 млн. трьом областям – Донецькій, Луганській та Харківській.
Таку думку кореспондентові УНІАН висловив сьогодні О.ПОПОВ.
За його словами, якщо взяти статистику аварійності мереж, то в Донецькій і Луганській областях вона на порядок вище, ніж у всіх інших. Тим паче, що водоводи мають регіональне значення. Якщо не відремонтувати системи водопостачання, це може призвести до відключення води в деяких містах. Тому міністр вважає правильним підхід, за яким цього року акумулюються кошти на ремонт у трьох східних областях, а в бюджеті 2008 року він запропонував закласти відповідну суму для наступних трьох-чотирьох регіонів.
При збереженні такого підходу – акумулювання коштів в окремих регіонах для ліквідації аварійності систем водопостачання - в найближчі 2-3 роки, на думку О.ПОПОВА, «ми відійдемо від проблем аварійності систем водопостачання». Особливо це стосується систем регіонального значення.
Як говориться в документі, який має в своєму розпорядженні УНІАН, Президент України Віктор ЮЩЕНКО в квітні ц.р. звернувся до прем`єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА з пропозицією переглянути порядок використання 200 млн. грн. субвенцій і «визначити чіткий, зрозумілий і єдиний для всіх регіонів критерій розподілу коштів».
УНІАН
Идентификатор: 1886
Теплоізоляція