Програма реформування ЖКГ до 2011 року буде внесена на розгляд Кабміну в липні - Попов

Програма реформування ЖКГ до 2011 року буде внесена на розгляд Кабміну в липні - Попов

Законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про загальнодержавну програму реформування й розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010» буде внесено на розгляд Кабінету Міністрів України в першій половині липня поточного року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ сьогодні журналістам у ході круглого столу, присвяченого обговоренню цього законопроекту.
За його словами, зараз документ знаходиться на розгляді Міністерства фінансів і Міністерства економіки.
Серед пропозицій учених Ради з вивчення продуктивних сил України НАНУ міністр відзначив питання міжгалузевої інтеграції, яке, за його словами, при розробці програми не розглядалося.
«Це дійсно істотна підказка, тому що реформа житлово-комунального господарства спричинить реформи в інших галузях», - сказав він.
Як повідомляв УНІАН, програма, розроблена Інститутом місцевого розвитку, передбачає виконання шести завдань. Серед них – організація ефективного надання житлово-комунальних послуг, посилення демонополізації та створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг, забезпечення незбиткового функціонування підприємств галузі, технічне переоснащення галузі, скорочення питомих показників у використанні енергетичних і матеріальних ресурсів, залучення інвестицій і забезпечення громадської підтримки житлово-комунальних реформ.
За словами О.ПОПОВА, принципово змінюється підхід до фінансування житлово-комунальної галузі, який буде спрямований на підтримку інвестиційних процесів у регіонах.
Для виконання програми міністерство планує за чотири роки залучити 33 млрд. грн. бюджетних коштів (по 8 млрд. грн. щорічно) й довести суму інвестицій у галузь до 83 млрд. грн.
Довідка УНІАН. Закон «Про Загальнодержавну програму реформування й розвитку житлово-комунального господарства України на 2004-2010 рр.» було прийнято Верховною Радою в 2004 році.
УНІАН
Идентификатор: 1885
Теплоізоляція