Запоріжжя може залишитися без питної води через борги КП `Водоканал` за спожиту електроенергію

Запоріжжя може залишитися без питної води через борги КП `Водоканал` за спожиту електроенергію

Запоріжжя з 26 червня може залишитися без питної води через невиконання керівництвом КП `Водоканал` умов, необхідних для здійснення енергозабезпечення підприємства.
Як повідомив УНІАН заступник директора ВАТ `Запоріжжяобленерго` з енергозбуту Олександр ГРОМОВ, у відповідність з чинним законодавством, енергозабезпечуюча організація має право поставляти електроенергію підприємству-боржнику тільки в тому випадку, якщо воно забезпечує 100% розрахунки з поточних платежів і виконує умови графіка погашення боргу`.
`Керівництвом КП `Водоканал` м. Запоріжжя не виконується жодна з цих обов`язкових умов: маючи багатомільйонний борг за минулі роки, в 2007 р. підприємство не тільки не погашає, але й продовжує нарощувати його: у січні підприємство недоплатило за спожиту електроенергію 1 млн. 200 тис. грн., до сьогоднішнього дня сума його `свіжих` боргів збільшилася до 2 млн. 20 тис. грн`, - повідомив О.ГРОМОВ.
За його словами, напередодні ВАТ `Запоріжжяобленерго` направило керівництву КП `Водоканал` повідомлення про те, що своїми неплатежами комунальники можуть позбавити населення Запоріжжя питної води, аналогічне повідомлення направлене так само в Запорізьку облдержадміністрацію і Запорізьку мерію.
`Ми сподіваємося, що керівники, які згідно із законом зобов`язані забезпечувати умови для безперебійного централізованого водопостачання на підвідомчій території, знайдуть можливість привести розрахунки КП `Водоканал` у відповідність до вимог законодавства. У випадку, якщо це зроблено не буде, ВАТ `Запоріжжяобленерго` буде вимушене з 9 ранку 26 червня обмежити енергопостачання КП `Водоканал`, - констатував О.ГРОМОВ.
У запорізькому КП `Водокнал` коментувати ситуацію, що склалася, відмовилися, проте зазначили, що `найближчим часом планується зробити кроки для вирішення ситуації`.
УНІАН
Идентификатор: 1883
Aquatherm Kyiv 2024