Павленко звинувачує владу Житомира у невмінні організувати підключення будинків до гарячого водопостачання

Павленко звинувачує владу Житомира у невмінні організувати підключення будинків до гарячого водопостачання

Голова Житомирської облдержадміністрації Юрій ПАВЛЕНКО звинувачує міську владу Житомира у невмінні організувати підключення до гарячого водопостачання житлових будинків і соцзакладів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ПАВЛЕНКО заявив на прес-конференції, запропонувавши міськвиконкому Житомира здійснити енергоаудит і розробити схему теплопостачання в обласному центрі.
`ДК „Газ України” відновила постачання природного газу „Житомиртеплокомуненерго”, але вчасне підключення до гарячого водопостачання соціальним закладам і населенню міста не організували відповідні служби міської влади `, - сказав Ю.ПАВЛЕНКО.
Губернатор також повідомив, що згідно з його домовленостями з керівництвом ДК „Газ України”, з 20 червня на „Житомиртеплокомуненерго” було відновлено постачання природного газу. Водночас на потреби соціальних закладів та населення обласного центру протягом червня було збільшено ліміти до 240 тис. кубометрів природного газу, що мало дати можливість до Дня Конституції України забезпечити гаряче водопостачання в усі соціальні заклади та у більш як 200 будинків міста (вже 27 червня гаряче водопостачання було відновлене у 29 дитячих закладах та 7 лікарнях Житомира - УНІАН).
Зараз, за словами Ю.ПАВЛЕНКА, постачання гарячої води у ряді житлових будинків Житомира не відновлено через несвоєчасну заміну обладнання вузлів обліку газу обчислювачами і коректорами газопостачання на 4 котельнях „Житомиртеплокомуненерго”.
Згідно з наказом Мінпаливенерго України, „Житомиртеплокомуненерго” мало переобладнати котельні до 1 липня цього року, але відповідні роботи не були вчасно виконані через відсутність коштів. Крім того, у багатьох будинках проводяться планові ремонти мереж гарячого водопостачання.
Губернатор також звернувся до першого заступника міністра палива та енергетики Вадима ЧУПРУНА з проханням посприяти у продовженні терміну переобладнання котелень до 1 травня наступного року, що дасть змогу відновити роботи ще 4 котелень Житомира і відновити гаряче водопостачання майже 30 житлових будинків міста.
Довідка УНІАН. Відповідно до наказу Мінпаливенерго „Про затвердження Правил обліку природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами, постачання та споживання”, „Житомиртеплокомунерго” мало переоснастити 16 котелень до 1 липня (всього у Житомирі гарячу воду постачають 26 котелень). Натомість зараз роботи виконані на 5 котельнях, на 7 – частково. Через відсутність стандартизації приладів 4 котельні відключені від газопостачання. 220 будинків Житомира мають технічну можливість отримувати гарячу воду. За інформацією „Житомиртеплокомуненерго”, на даний час гарячу воду подано у 175 будинків міста.
УНІАН
Идентификатор: 1998
Теплоізоляція