Рибак констатує незадовільну підготовку до опалювального сезону в Україні

Рибак констатує незадовільну підготовку до опалювального сезону в Україні

Ситуація з підготовкою підприємств житлово-комунального господарства України до опалювального сезону незадовільна, заявляє віце-прем`єр-міністр Володимир РИБАК.
Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в ході селекторної наради щодо підготовки ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2007-2008 років він сказав, що в більшості регіонів ситуація з підготовкою до опалювального сезону значно гірша, ніж минулого року.
Так, згідно зі звітом за підсумками роботи міжвідомчої робочої групи, лише одна четверта котелень підготовлена до опалювального сезону. Аналогічна ситуація з підготовкою до осінньо-зимового періоду склалася й у водопровідно-каналізаційному господарстві.
Згідно з прес-релізом Міністерства ЖКГ, станом на 1 липня до роботи в зимових умовах із 22 тис. 376 котелень готові 5 тис. 346 котелень або 23,9% від загальної кількості.
До початку опалювального сезону Міністерство ЖКГ запланувало відремонтувати 794,3 км теплових мереж, при цьому на 1 липня, за даними відомства, відремонтовано 144,1 км або 18% загальної кількості.
У зв`язку з цим В.РИБАК зазначив: “У нас є ще три місяці для завершення підготовки. Немає ніяких причин для того, щоб ставити під питання підготовку до опалювального сезону. До 1 вересня нам необхідно виконати всі заплановані роботи”.
Він розкритикував роботу місцевих органів влади й зажадав від них вжити всіх необхідних заходів для забезпечення роботи ЖКГ у осінньо-зимовий період.
Віце-прем`єр висловив незадоволення низьким рівнем представництва керівництва обласних центрів на селекторній нараді. “Запрацювалися, не можуть один раз на місяць прийти на нараду. Я вимагаю, щоб на наступній нараді були присутні мери міст або їхні заступники”, - підкреслив В.РИБАК.
УНІАН
Идентификатор: 2047
Теплоізоляція