КМДА не визначилась з остаточною датою введення сезонних тарифів за теплопостачання

КМДА не визначилась з остаточною датою введення сезонних тарифів за теплопостачання

Київська міська державна адміністрація ще не визначилась з остаточною датою введення сезонних тарифів за теплопостачання.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО в інтерв’ю журналістам.
За його словами, розпорядження про введення сезонних тарифів в місті Київський міський голова вже підписав. «Але поки ми їх не вводимо, не випускаємо розпорядження», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО і додав, що, розглядаючи введення сезонних тарифів, компанія «Київенерго» підрахувала збитків на сумму 110 млн. грн., які компанія пропонує виділити з міського бюджету або знайти якісь інші варіанти з покриття своїх збитків.
«Є одне питання – 110 млн. грн. «Київенерго» підрахувало збитки і пропонує нам з міського бюджету коменсувати. Ми зараз з ними працюємо, яким чином це компенсувати – або з бюджету, або вводити все ж таки з 1 січня, як пропонує «Київенерго», або інший варіант», - сказав А.ГОЛУБЧЕНКО.
Сьогодні ж, за його словами, питання введення сезонних тарифів за теплопостачання вирішено на 90%. Найближчим часом будуть проведені відповідні наради керівництва міста і до вересня питання планується вирішити.
«Все одно нам нараховувати ці платежі у вересні (за серпень). В нас ще часу трошки є», - зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ повідомив, що міністерство запропонувало впровадити в країні до початку опалювального сезону двоставкові тарифи. Такий підхід передбачає два рівні оплати: один рівень - в період опалювального сезону, а другий - в період міжопалювального сезону. Різниця в тарифах полягатиме у тому, що взимку, окрім постійних витрат, населення оплачуватиме газ за ціною, по якій теплоенергетики реально його споживають. А в літній період оплачуватимуться тільки постійні витрати: заробітна плата, підготовчі роботи до опалювального сезону тощо.
УНІАН
Идентификатор: 2134
Теплоізоляція