КМДА занепокоєна низьким рівнем виконання робіт ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал»

КМДА занепокоєна низьким рівнем виконання робіт ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал»

Профільні служби Київської міської державної адміністрації занепокоєні низьким рівнем виконання робіт ВАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал».
Як повідомили УНІАН в прес-службі КМДА, у зв’язку з цим АК «Київводоканал» доручено прискорити роботи на об’єктах, передбачених Програмою соціально-економічного розвитку Києва на поточний рік.
В повідомленні прес-служби зазначається, що на цей рік Програмою передбачено введення в експлуатацію 19 об’єктів на загальну суму майже 56 млн. грн., а фактично виконано робіт на суму близько 14 млн грн., тобто 25% від запланованих. У мерії стурбовані таким низьким рівнем освоєння бюджетних коштів і, особливо, використанням субвенцій з державного бюджету.
Коментуючи це начальник Головного управління комунального господарства Михайло ШПАРИК повідомив, що відповідно до змін у чинному законодавстві, проведення тендерних торгів за державні кошти заборонено здійснювати відкритим акціонерним товариствам, а отже проведення тендерів по об’єктах капітального будівництва, заміни та утримання мереж «Київводоканалу» було покладено на Головне управління комунального господарства. Було оголошено про проведення низки торгів з розкриттям пропозицій 31 липня, зокрема, щодо розробки проектно-кошторисної документації «Реконструкція дамб мулових полів №1,2 Бортницької станції аерації»; реконструкції каналізаційного колектора Д=800 мм по вул. Березняківській; реконструкції Перовського каналізаційного колектора Д=1400 мм; будівництва водопровідної мережі по вул. Алма-Атинській. Крім того, 6 серпня буде розкрито пропозиції щодо техніко-економічного обґрунтування обробки стічних вод та утилізації осадів Бортницької станції аерації.
Як зазначив М.ШПАРИК, на сьогоднішній день назване управління так і не отримало від «Київводоканалу» повний комплект документації для підготовки і забезпечення торгів по всіх об’єктах, передбачених у Програмі капітальних вкладень та введення в дію потужностей на 2007 рік. За його даними, рівень виконання робіт по об’єктах цього відкритого акціонерного товариства за підсумками І півріччя нинішнього року становить 28%.
За словами М.ШПАРИКА, у зв’язку з цим та іншими факторами, депутати Київради перерозподілили асигнування, передбачені на розвиток водопровідно-каналізаційного господарства. Так, 4,5 млн. грн., які були резервом в разі затвердження проектно-кошторисної документації щодо реконструкції дамб Бортницької станції аерації (БСА), у зв’язку із зміною пріоритетів, спрямовані на розробку техніко-економічного обґрунтування реконструкції споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів БСА. Також фінанси, передбачені на перекладку 7 водоводів в районі Московського мосту, частково перерозподілено на більш соціально важливий для міської громади об’єкт – будівництво Південно-Західного каналізаційного колектора у Голосіївському та Солом’янському районах.
УНІАН
Идентификатор: 2161
Теплоізоляція