Найбільш прозорою житлово-комунальна політика є в Дніпропетровську, Києві та Львові - дослідження

Найбільш відкритою, доступною і прозорою є тарифна політика на житлово-комунальні послуги в Дніпропетровську, Львові та Києві.
Такі дані проміжних результатів загальнонаціональної кампанії “Країна відповідальних власників” з дослідження рейтингу відкритості, доступності і прозорості житлово-комунальної політики були оприлюднені сьогодні під час прес-конференції координатором кампанії Громадянська мережа Опора Тарасом ГАТАЛЯКОМ.
За його словами, згідно з результатами дослідження, найбільш закритою житлово-комунальна політика є у Чернівцях і Трускавці.
Т.ГАТАЛЯК повідомив, що Громадянська мережа Опора звернулась з інформаційними запитами до міських голів 13 міст обласного значення та м. Кривий Ріг, Трускавець і Коломия для отримання інформації щодо формування тарифів на житлово-комунальні послуги. При цьому, за його словами, із Чернівців відповідь на запит так і не надійшла, а міська влада Трускавця відмовилась надати потрібні дані.
Т.ГАТАЛЯК наголосив, що найбільш закритою, недоступною і непрозорою є інформація про структуру і склад тарифів (структуру собівартості та обсяг реалізації послуг), що є порушенням прав споживачів, передбачених Законом України “Про житлово-комунальні послуги”.
Крім того, за його словами, існує проблема “заполітизованості” цієї теми. На його думку, це спричинено багатьма спекулятивними заявами з боку різних політичних сил.
За оцінкою Т.ГАТАЛЯКА, “жахливим є технічний стан житлово-комунального господарства”. Зокрема, наголосив він, на даний момент більш як 60% комунальних структур потребують ремонту.
УНІАН
Идентификатор: 2176
Теплоізоляція