У декількох районах Кременчука через борги підприємства ТКЕ відключили гарячу воду

У декількох районах Кременчука через борги підприємства ТКЕ відключили гарячу воду

У декількох районах міста Кременчука Полтавської області через борги підприємства теплокомуненерго відключили гарячу воду.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник міського голови Кременчука Микола ПОРИЦЬКИЙ.
За його даними, 7 серпня гарячу воду відключили у трьох великих мікрорайонах міста: Занасипі, Крюкові і деяких будинках у 101 кварталі і на вул.Щорса, що мають котельні на дахах. Сьогодні зранку відключили мікрорайон Раківка.
За словами М.ПОРИЦЬКОГО, гарячу воду мешканцям деяких мікрорайонів Кременчука відключили через “самочинну зміну умов договорів для комунального підприємства «Теплоенерго» постачальником газу – ДК “Газ України”. Тепер «Газ України» вимагає попередню 100-відсоткову оплату лімітів газу. За словами віце-мера, це не було передбачено договірними умовами. Він повідомив, що відключення проходили за участю силовиків: працівники «Кременчукгазу» опломбовували газ у точках розподілу разом із представниками СБУ. «На котельні ми їх не пустили», - зауважив М.ПОРИЦЬКИЙ.
При цьому він пообіцяв, що населення платитиме лише за фактично отримані послуги, за ненадану воду зроблять перерахунок.
За словами М.ПОРИЦЬКОГО, на сьогодні заборгованість КП «Теплоенерго» перед ДК «Газ України» становить близько 2 млн. грн., вона виникла, в основному через те, що за тепло населення платить протягом усього року, хоча витрати газу збільшуються в опалювальний сезон. Графіки погашення заборгованостей за газ витримуються, зауважив віце-мер. Він подякував жителям Кременчука за повну оплату за отриману гарячу воду і за погашення 15% боргів.
М.ПОРИЦЬКИЙ повідомив про намір Асоціації міст України звернутися особисто до прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА, щоб вирішити це питання. Мери деяких міст, яким відключили газ, мають намір позиватися до ДК «Газ України».
Як повідомляв УНІАН, 7 серпня ДК «Газ України» звернув увагу керівників підприємств комунальної теплоенергетики на те, що на виконання рішення НАК «Нафтогаз України» від 31 липня 2007 р., із 1 серпня компанія підтверджує ліміти природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики за умов відсутності їх заборгованості за спожитий природний газ у 2007 р. і стовідсоткової передоплати грошовими коштами за необхідні обсяги природного газу або наявності банківської гарантії щодо забезпечення цієї оплати.
УНІАН
Идентификатор: 2181
Aquatherm Kyiv 2024