Тимчасово припинене через борги газопостачання на котельні Житомира відновлять до 20 серпня, обіцяє мер міста

Тимчасово припинене через борги газопостачання на котельні Житомира відновлять до 20 серпня, обіцяє мер міста

Газопостачання на котельні Житомира відновлять до 20 серпня.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції у Житомирській міській раді заявила Житомирський міський голова Віра ШЕЛУДЧЕНКО. (З 3 серпня у Житомирі через борги за газ почали поступово відключати котельні, які опалюють житлові будинки та деякі об’єкти соціальної сфери - УНІАН).
`Тоді ж буде відновлено у місті гаряче водопостачання`, - заявила Житомирський міський голова.
Вона зауважила, що подібна ситуація зараз спостерігається практично у всіх міста України.
За словами В.ШЕЛУДЧЕНКО, незважаючи на попередні домовленості і затверджені графіки реструктуризації боргу за спожиті енергоносії, газопостачальні організації вимагають 100% розрахунку для видачі лімітів газу.
Довідка УНІАН. На сьогодні борг `Житомиртеплокомуненерго` перед ДК `Газ України` за спожитий у 2007 році газ становить 11 млн. грн.
Борг бюджетних установ Житомира за спожитий газ - 985 тис. грн., відомчого житла - 2 млн. грн.
Борг населення Житомира перед `Житомиртеплокомуненерго` за довготривалий термін (у міськраді його не вказують - УНІАН) становить 24 млн. грн.
Як повідомляв УНІАН, 7 серпня ДК «Газ України» звернув увагу керівників підприємств комунальної теплоенергетики на те, що на виконання рішення НАК «Нафтогаз України» від 31 липня 2007 р., із 1 серпня компанія підтверджує ліміти природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики за умов відсутності їх заборгованості за спожитий природний газ у 2007 р. і стовідсоткової передоплати грошовими коштами за необхідні обсяги природного газу або наявності банківської гарантії щодо забезпечення цієї оплати.
УНІАН
Идентификатор: 2182
Теплоізоляція