Низькі темпи створення ОСББ пояснюються нефінансуванням державою першого капремонту будинків - Міністерство ЖКГ

Низькі темпи створення ОСББ пояснюються нефінансуванням державою першого капремонту будинків - Міністерство ЖКГ

Причиною низьких темпів створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) в Україні є нефінансування державою першого капітального ремонту будинків, передбаченого законодавством.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник міністра житлово-комунального господарства Григорій СЕМЧУК сьогодні на брифінгу.
«Держава жодного разу не виділила кошти на перший капітальний ремонт будинків. Тому створення ОСББ впроваджується повільно», - сказав він.
Г.СЕМЧУК вважає, що для стимулювання створення об`єднань, насамперед, органи місцевого самоврядування мають інформувати населення про ОСББ як альтернативу ЖЕКам.
За даними Г.СЕМЧУКА, зараз в Україні створено близько 5,6 тисяч ОСББ, під управлінням яких знаходиться 8% від загальної кількості житла в країні.
Серед успішних прикладів створення ОСББ він виділив Бердянськ (Запорізька область), де об`єднання керують 50% житлового фонду, а також Баштанку (Миколаївська область) і Українку (Київська область), де управління ОСББ житлом найближчим часом досягне 100%.
Г.СЕМЧУК також зазначив, що механізми фінансування ремонту житла виписані в проекті Житлового кодексу.
УНІАН
Идентификатор: 2370
Теплоізоляція