Ялта розраховує одержати від ЄБРР кредит в 10 млн. євро для розвитку водопостачання

Ялта розраховує одержати від ЄБРР кредит в 10 млн. євро для розвитку водопостачання

Ялта розраховує одержати від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредит у 10 мільйонів євро для розвитку міського водоканалу.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Ялтинського міськвиконкому, сьогодні на позачерговій сесії Ялтинської міськради було ухвалене рішення про делегування меру Сергію БРАЙКУ прав підписання договору між містом Ялта і ЄБРР на надання кредиту в 10 мільйонів євро.
За словами начальника міського водоканалу Дмитра НАМЯКА, кредит розрахований на 13 років за дуже вигідними кредитними ставками. Він повідомив, що зараз на підприємстві працює міжнародний аудит, потім буде юридичний аудит. Погашати кредит підприємство буде самостійно, від міста потрібно лише одне – гарантувати оплату за тими тарифами, які були затверджені, зазначив начальник водоканалу.
За інформацією Д.НАМЯКА, кошти будуть спрямовано на 11 проектів, які вже пройшли експертизу. Основна мета цих проектів – максимальне поліпшення системи водопостачання Великої Ялти. В першу чергу, зазначив він, кошти будуть спрямовані на перекладання вуличних мереж водопостачання і на будівництво 10 нових резервуарів.
«Перші три роки тарифи міськводоканалу підвищуватися не будуть, на четвертий рік можливе підвищення на 35 копійок. Але відбудеться таке підвищення тільки після експертизи комісії з ціноутворення», - повідомили в міськвиконкомі.
Мер Ялти С.БРАЙКО зазначив, що «міськводоканал серйозно займається програмою водозабезпечення міста, і перші результати жителі Ялти вже бачать – в більшості районів городяни забули про графік подачі води по дві години вранці та ввечері».
За його словами, кредит ЄБРР дасть можливість значно підвищити ефективність водопостачання Південного берега Криму. С.БРАЙКО також відзначив, що готовність ЄБРР надати кредит Ялтинському міськводоканалу «свідчить про стабільну і ефективну роботу підприємства – одного з кращих в країні».
УНІАН
Идентификатор: 2376
Теплоізоляція