«Луцьктеплоенерго» мусить повернути котельню громаді - рішення Вищого адміністративного суду

«Луцьктеплоенерго» мусить повернути котельню громаді - рішення Вищого адміністративного суду

«Луцьктеплоенерго» мусить повернути котельню громаді. Таке рішення було прийняте днями на засіданні Вищого адміністративного суду України, повідомили УНІАН у прес-службі Луцької мерії.
Рішенням Вищого адміністративного суду було задоволено касаційну скаргу Луцької міської ради на постанову Господарського суду Волинської області від 11 грудня 2006 року у справі за позовом ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьтеплоенерго» до Луцької міської ради про визнання нечинними рішення міської ради від 23 серпня 2006 року та ухвали Львівського апеляційного господарського суду від 17 квітня 2007 року.
Відтак, Вищий адміністративний суд постановив скасувати постанову Господарського суду Волинської області та ухвалу Львівського апеляційного господарського суду і прийняв нове рішення, яким відмовив у позові ТзОВ „Луцьктеплоенерго` до міськради.
Таким чином, рішення міської ради, яким свого часу було надано дозвіл на передачу однієї з міських котелень до статутного фонду ТзОВ „Луцьктеплоенерго` визнано недійсним. „Луцьктеплоенерго` має повернути котельню місту.
Рішення Вищого адмінсуду набуло законної сили з моменту проголошення, остаточне й оскарженню не підлягає.
Як повідомляв УНІАН, через конфлікт між міською владою і приватною структурою «Луцьтеплоенерго» два найбільших мікрорайони Луцька нещодавно близько місяця залишалися без гарячого водопостачання. Крім того, як наголошували представники міської влади, під загрозою можливого зриву опинився і вчасний початок опалювального сезону для мешканців цих районів. Конфлікт полягав у тому, що міська влада вимагала від приватної структури «Луцьтеплоенерго» повернення у комунальну власність котельні, завдяки якій опалюється значна частина міста – близько 40%.
УНІАН
Идентификатор: 2438
Теплоізоляція