Міністр ЖКГ заявляє про відсутність проблем в підготовці житлово-комунального господарства до опалювального сезону

Міністр ЖКГ заявляє про відсутність проблем в підготовці житлово-комунального господарства до опалювального сезону

На сьогоднішній день в Україні немає проблем з підготовкою житлово-комунального господарства країни до опалювального сезону. Про це повідомив міністр ЖКГ Олександр ПОПОВ сьогодні на прес-конференції.
Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, планові показники підготовки до опалювального сезону виконуються з випередженням. `На 1 жовтня план підготовки по регіонах мав бути виконаний на 91%, але цей показник був ще на 15 вересня. Я не бачу серйозних проблем з підготовкою галузі до опалювального сезону`, - заявив міністр. При цьому він зазначив, що є деякі локальні проблеми, пов`язані з переходом споживачів на індивідуальні системи опалювання.
Що стосується боргу, то, за словами О.ПОПОВА, поточна заборгованість з платежів, за даними минулого тижня, становить близько 800 млн. грн., - це на 10% менше, ніж на цей період минулого року. Крім того, міністр повідомив, що для підтримки ситуації в плані взаєморозрахунків підприємств ЖКГ за газ до бюджету 2008 року, ця операція може бути проведена максимум в лютому, заплановано виділити з держбюджету наступного року 323 млн. грн. `Це різниця в ціні на газ, яка була сформована в першому півріччі 2006 року`, - зазначив О.ПОПОВ.
Міністр підкреслив, що втрати в мережах тепло- і водопостачання становлять 25-30%, а в деяких регіонах до 70%. Це підтверджує необхідність оновлювати обладнання, для чого необхідні інвестиції.
УНІАН
Идентификатор: 2464
Aquatherm Kyiv 2024