Україна готова до опалювального сезону на 99% - Попов

Україна готова до опалювального сезону на 99% - Попов

Україна в середньому готова до опалювального сезону на 99%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр житлово-комунального господарства Олександр ПОПОВ.
За його словами, до 15 жовтня основні роботи будуть закінчені.
Міністр уточнив, що половина регіонів має 100%-й рівень підготовки до зими, а інші – на рівні 98-99%. При цьому міністр особливо відзначив Севастополь, який першим закінчив підготовку до опалювального сезону.
О.ПОПОВ повідомив, що під час підготовки до опалювального сезону в країні було 27 «проблемних» населених пунктів, з яких на сьогодні залишилося п`ять (великі борги за газ, несистемний підхід до впровадження системи індивідуального опалення).
Це основні проблеми, які існують в житлово-комунальній сфері при входженні в опалювальний сезон, додав міністр.
«Стан житлово-комунального господарства настільки складний, що ми не можемо бути застрахованими від надзвичайних ситуацій протягом року», - сказав він.
За даними О.ПОПОВА, на випадок аварій міністерство продумало систему реагування, що передбачає постійний моніторинг і виїзд двох мобільних груп у регіони для врегулювання надзвичайних ситуацій.
Міністр також зазначив, що підготовка країни до опалювального сезону – основне питання, яке обговорюватиметься на завтрашньому засіданні Кабінету міністрів.
УНІАН
Идентификатор: 2506
Теплоізоляція