Президент ознайомився із роботою Дніпровської гідроелектростанції

Президент ознайомився із роботою Дніпровської гідроелектростанції

Президент України Віктор Ющенко у рамках робочої поїздки до Запорізької області ознайомився із роботою Дніпровської ГЕС ВАТ «Укргідроенерго» та з ходом реалізації Державної програми реконструкції і реабілітації ГЕС Дніпровського каскаду.

Головне завдання Дніпровської ГЕС - вироблення дефіцитної пікової електроенергії, регулювання частоти і перетоків потужності в енергосистемі України. З початку експлуатації Дніпровська ГЕС виробила 232,15 млрд. кВт.год електричної енергії.
У період з 1996 по 2002 роки було проведено перший етап реконструкції ДніпроГЕС, з заміною шести гідротурбін, регуляторів швидкості та іншого обладнання. За результатами першого етапу реконструкції підвищена ефективність і надійність роботи станційного устаткування, встановлена потужність була збільшена на 42 МВт і становила 1505, 6 МВт, що дало можливість додатково виробляти до 79 млн. кВт.год електроенергії на рік. Зараз відбувається другий етап реконструкції - реабілітації ГЕС із покращенням управління генерацією та контролю за цим процесом, який завершиться у 2012 році.
http://www.president.gov.ua
Идентификатор: 3223
Теплоізоляція