У НАК `Нафтогаз Україна` достатньо газу, щоб забезпечити всі категорії споживачів України

У НАК `Нафтогаз Україна` достатньо газу, щоб забезпечити всі категорії споживачів України

У НАК “Нафтогаз Україна” достатньо газу, щоб забезпечити всі категорії споживачів України. Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Будинку Уряду заступник Голови НАК “Нафтогаз Україна” Володимир Тріколіч.

Він повідомив, що його Компанія щороку видобуває в Україні до 20 мільярдів кубів газу, з якого 18 мільярдів кубів – це газ, призначений для побутових потреб населення України, а інші 55 мільярдів кубів українська Компанія купує в “РосУкренерго” для промислових потреб.

“Вперше за всю історію незалежності України Кабінет Міністрів прийняв унікальне рішення, коли компенсацію між вартістю газу і тарифами на місцях держава взяла на себе”, – нагадав заступник Голови НАК “Нафтогаз Україна”.

Володимир Триколіч зазначив, що Кабінет Міністрів і Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко пішли на такий крок, знаючи, що тепловики і мери міст будуть спекулювати на споживачах газу.

“Не зважаючи на занижені тарифи, регіональні постачальники газу за 18 робочих днів накопичи борг на 416,5 мільйонів гривень”, – сказав Володимир Триколіч, нагадавши, що в разі відключення газу в регіонах вся провина буде лежати на обласних постачальниках газу.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 3302
Aquatherm Kyiv 2024