Держінвестицій налагоджує співробітництво з Німеччиною у сфері енергозбереження

Держінвестицій налагоджує співробітництво з Німеччиною у сфері енергозбереження

Голова Державного агентства України з інвестицій та інновацій Віктор Івченко провів робочу зустріч з експертами Німецької консультативної групи Ларсом Хендріхом та Фердинандом Павлом.

Він запропонував конкретні шляхи налагодження співробітництва. Одним з напрямків може стати кооперація німецьких партнерів з науковим парком `Київська політехніка`, який вже має готові розробки у сфері енергозбереження. Взаємовигідною і плідною може стати взаємодія з Національною академією наук України. Перспективними напрямами співробітництва, на думку Віктора Івченка, є створення спільних підприємств з вироблення продукції для європейського і українського ринків, а також проведення тренінгів, семінарів для співробітників регіональних центрів інноваційного розвитку.

`Ми вітаємо інтерес німецьких партнерів до України і вважаємо, що наша співпраця може бути плідною та взаємовигідною`, – зазначив Віктор Івченко. За його словами, хоча Україна й зацікавлена у трансфері технологій, нині для держави більш актуальним є розвиток власних напрацювань у сфері енергозбереження і впровадження їх у виробництво.

За словами Ларса Хендріха, Міністерство економіки та технологій Федеративної республіки Німеччина зацікавлене у співробітництві з Україною у сфері енергозберігаючих технологій. Він зазначив, що згідно з дослідженнями, які проводилися Міністерством, Україна має дуже перспективний ринок збуту новітніх технологій енергозабезпечення.

Німецькі експерти взяли до уваги запропоновану схему співробітництва і висловили сподівання, що після її обговорення у Міністерстві можна буде говорити про подальші конкретні кроки.

Сторони відзначили позитивний результат зустрічі і висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

У зустрічі також взяли участь Перший заступник Голови Держінвестицій Анатолій Заєць, керівники та співробітники структурних підрозділів Держінвестицій, а також представник Київського регіонального центру інноваційного розвитку.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3351
Теплоізоляція