МінЖКГ стурбований ситуацією, що склалася у Києві з теплопостачанням

МінЖКГ стурбований ситуацією, що склалася у Києві з теплопостачанням

Міністерство з питань житлово-комунального господарства України вкрай стурбоване ситуацією, яка склалася із теплозабезпеченням у Києві.

Як заявив Міністр Олексій Кучеренко, `Міністерство ініціює позачергове засідання Кабінету Міністрів, на якому буде розглянута ситуація в Києві`. Зокрема, він відзначив, що на фоні незадовільного технічного стану комунальної інфраструктури міста та незрозумілої ситуації з очікуваним підвищенням плати за житлово-комунальні послуги, різко загострилася проблема якості послуг, які сьогодні отримують кияни. Протягом двох днів до Міністерства зателефонували майже тисяча киян із скаргами на низьку якість послуги теплопостачання.

На думку Міністерства, це викликано непослідовними діями КМДА в проведенні реформування житлово-комунального господарства м.Києва. Заручниками цього стали не лише прості кияни, а й підприємства галузі, на яких працюють десятки тисяч людей.

Враховуючи весь комплекс проблем, які накопичилися у житлово-комунальному комплексі Києва, Міністр дав доручення Державній житлово-комунальній інспекції перевірити економічну обґрунтованість тарифної політики, яку проводить КМДА, проаналізувати інвестиційну політику, особливо у сфері енергозбереження, та готовність до структурних змін, а також спрогнозувати можливі наслідки як для пересічних киян, бюджетних установ, підприємців, так і загалом для економіки міста.

Довідково: За оперативними даними, заборгованість `Київенерго` за газ протягом тижня збільшилась на 52 млн. гривень і становить понад 350 млн. гривень. Водночас, Київ не використав можливості часткового покриття боргу за рахунок субвенції на погашення різниці в тарифах. Зокрема, із загальної суми субвенції використано лише 23,7 млн., тоді як, наприклад, Харків використав 200 млн., Донецьк – 300 млн. гривень.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3354
Aquatherm Kyiv 2024