Мінпаливенерго: Завершено будівництво Установки комплексної підготовки газу на Ливенському родовищі ГПУ `Полтавагазвидобування`

Мінпаливенерго: Завершено будівництво Установки комплексної підготовки газу на Ливенському родовищі ГПУ `Полтавагазвидобування`

ДК `Укргазвидобування` завершила будівництво Установки комплексної підготовки газу (УКПГ) на Ливенському родовищі ГПУ `Полтавагазвидобування`. Установка складається з однієї технологічної лінії проектною продуктивністю 1 млн. куб. м газу на добу та 100 т газового конденсату на добу. Підготовлений на УКПГ газ подається в систему магістральних газопроводів, а отриманий конденсат збирається в технологічні ємності і вивозиться автомобільним транспортом для переробки.

Згідно з проектом будівництва УКПГ, який був розроблений філією ДК `Укргазвидобування` інститутом `УкрНДІгаз` (м. Харків) передбачалось, що термін будівництва Установки складає 8 місяців. Генеральною підрядною організацією виступила філія Компанії – Управління будівельно-монтажних робіт `Укргазспецбудмонтаж`, спеціалісти якої скоротили термін будівництва до 4 місяців. Нормативний термін будівництва об’єкта було скорочено за рахунок інтенсифікації робіт, виконання яких здійснювалось вахтовим методом.

Загальна кошторисна вартість будівництва - 29,9 млн. грн., в тому числі будівельно-монтажні роботи - 16,915 млн. грн., обладнання - 8,915 млн. грн. Завдяки використанню обладнання відновленого власними силами фахівців Компанії, активного залучення власних матеріально-технічних ресурсів та скороченню термінів будівництва економія капітальних вкладень склала близько 30%.

Довідково: Ливенське родовище розташоване в Кобеляцькому та Новосанжарському районах Полтавської області та було відкрито геологами ДК `Укргазвидобування` в жовтні 2007 р. Перспективні ресурси родовища складають близько 4 млрд. куб. м природного газу. На даний час на родовищі продовжуються пошуково-розвідувальні роботи з метою виявлення покладів вуглеводнів в нижньокам’яновугільних і девонських відкладах. В бурінні знаходиться розвідувальна свердловина №4, в випробуванні – пошукова свердловина №3. Проводяться підготовчі роботи для буріння розвідувальної свердловини №6. Введення в експлуатацію перших двох розвідувальних свердловин дозволить вже в наступному році збільшити рівень видобутку до 150 млн. куб. м природного газу та до 5 тис. куб. м газового конденсату.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3378
Aquatherm Kyiv 2024