НАК `Нафтогаз України` обурена заявами ВАТ `Газпром`

НАК `Нафтогаз України` обурена заявами ВАТ `Газпром`

НАК `Нафтогаз України` обурена заявою, яку розповсюдило Управління інформації ВАТ `Газпром`, в котрій російський газовий монополіст вкотре намагається перекласти усю відповідальність за припинення постачання газу до країн Європи на Україну. Компанія вважає це черговою спробою ввести в оману європейську спільноту та дискредитувати НАК `Нафтогаз України`.

Компанія вкотре заявляє, що всі звинувачення російської сторони відносно того, що нібито `Украина бесцеремонно попрала международное право и не взирая на действующий транзитный контракт, сначала просто незаконно отбирала российский газ, а потом полностью перекрыла его поставки по своей территории в Европу`, суто провокативні та не мають під собою ніякого підґрунтя.

По-перше, всі дії ВАТ `Газпром` щодо припинення постачання газу європейським споживачам зафіксовано диспетчерськими службами НАК `Нафтогаз України`. Постачання газу для транзиту було повністю припинено о 7.44 за київським часом та не відновлено до цих пір.

По-друге, будь-які заяви щодо незадовільного стану української газотранспортної системи є такими що завдають шкоди діловій репутації НАК `Нафтогаз України` та можуть бути оскаржені у судовому порядку.

По-третє, всі контрольні пункти, що відповідають за припинення постачання російського газу для європейських споживачів через територію України, знаходяться на території Російської Федерації. Вся відповідальність за їх роботу лежить виключно на ВАТ `Газпром`.

Четверте, Компанія обурена відверто зневажливими заявами заступника голови правління ВАТ `Газпром` Олександра Мєдвєдєва на адресу голови правління НАК `Нафтогаз України` та Компанії в цілому. НАК `Нафтогаз України` вважає неприпустимою таку практику предпереговорного процесу.

НАК `Нафтогаз України` зазначає, що місце проведення переговорів не має значення та готова проводити їх у конструктивному руслі на взаємовигідних умовах.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3394
Теплоізоляція