Уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки у Австрії провів низку зустрічей, присвячених питанням постачання і транзиту газу

Уповноважений Президента з міжнародних питань енергетичної безпеки у Австрії провів низку зустрічей, присвячених питанням постачання і транзиту газу

7 січня 2009 року Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський перебував у Відні, де провів зустрічі з Радником Федерального канцлера Австрії із зовнішньополітичних питань Бернхардтом Врабецем, Генеральним секретарем Федерального міністерства з європейських та міжнародних справ Австрії Йоганнесом Кірле та заступником міністра економіки Альфредом Майєром.
Під час зустрічей Уповноважений Президента України надав вичерпну інформацію щодо стану українсько-російських відносин у газовій сфері.

Б.Соколовський, зокрема, на підставі документів спростував поширювану останнім часом російською стороною інформацію щодо несанкціонованого відбору російського газу та блокування його транзиту територією України. Б.Соколовський наголосив, що Україна не має технічних можливостей припинити прийом російського газу на свою територію, оскільки усі газовимірювальні станції, через які здійснюється подача газу в Україну, знаходяться на території Російської Федерації і є її власністю.

У свою чергу австрійська сторона поінформувала про значні скорочення надходжень російського газу через територію України, Словаччини та Чехії. У ході зустрічей було також зазначено, що Австрія із розумінням приймає інформацію української сторони. Австрія позитивно оцінює дії Президента України Віктора Ющенка, Уряду і НАК `Нафтогаз України` щодо вирішення проблеми.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 3395
Теплоізоляція