У Брюсселі підписано протокол між ЄК та Україною щодо присутності європейських спостерігачів на об`єктах газотранспортної системи України, які забезпечують транзит газу через українську територію

У Брюсселі підписано протокол між ЄК та Україною щодо присутності європейських спостерігачів на об`єктах газотранспортної системи України, які забезпечують транзит газу через українську територію

Щойно у Брюсселі підписано протокол між Європейською Комісією та Україною щодо присутності європейських спостерігачів на об`єктах газотранспортної системи України, які забезпечують транзит газу через українську територію. Про це повідомив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, який перебуває у Брюсселі.
Протокол підписано на виконання домовленостей, досягнутих Президентом України Віктором Ющенком з керівництвом Європейської Комісії та керівництвом Чеської Республіки, яка головує в ЄС.

Богдан Соколовський також повідомив, що сьогодні на зустрічі з українською делегацією Голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу особливо відзначив винятково важливу роль Президента України, його конструктивні пропозиції та послідовні дії, які Віктор Ющенко вживає з метою врегулювання співробітництва у газовій сфері між Україною, Російською Федерацією та Європейським Союзом.

Як повідомив Б.Соколовський, українська делегація, виходячи з домовленості Президента України з Президентом РФ, також запропонувала європейській стороні направити спостерігачів до Росії з метою їх присутності на російських газових об`єктах, які постачають газ в Україну та, насамперед, газовимирювальних станціях. Європейська сторона висловила зацікавленість у цьому питанні й пообіцяла якнайшвидше опрацювати його із Російською Федерацією.

Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки також підкреслив, що у Брюсселі продовжуються українсько-російські переговори з газового питання. Голова НАК `Нафтогаз України` Олег Дубина доповідає Президентові України Віктору Ющенку про хід переговорів у постійному режимі.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 3399
Aquatherm Kyiv 2024