Мінрегіонбуд працює над галузевою програмою підвищення енергоефективності

Мінрегіонбуд працює над галузевою програмою підвищення енергоефективності

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України планує у найближчий час розробити та затвердити нову галузеву програму підвищення енергоефективності на 2010-2014 роки. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда на робочій нараді щодо резервів підвищення енергоефективності будівель і споруд у житлово-громадському будівництві. За словами Міністра, конкретні цифри обсягів енергозбереження стануть відомі тоді, коли на основі регіональних та галузевих програм енергозбереження буде сформована відповідна національна програма. Василь Куйбіда також зазначив, що країна мусить значно зменшити свою залежність від природного газу та якомога в більшій мірі перейти на альтернативні джерела енергії.

В Мінрегіонбуді прийняли рішення спрямувати діяльність на забезпечення подальшої економії паливно-енергетичних ресурсів при проектуванні, будівництві та реконструкції житлових та громадських будинків і споруд, запровадженні нових нормативних вимог з енергозбереження, контрольних показників теплового захисту та енергопаспортизації будівель, впровадженні сучасних технологій, прогресивного енергоефективного обладнання у будівництві об’єктів житлово-громадського призначення.

Василь Куйбіда також поінформував, що Мінрегіонбуд працює над Програмою зменшення споживання енергоресурсів бюджетними установами (заповідниками).
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3459
Теплоізоляція