Юрій Мельник: МінАПК уже впроваджує виробництво біопалива з відходів

Юрій Мельник: МінАПК уже впроваджує виробництво біопалива з відходів

Міністр аграрної політики Юрій Мельник повідомив, що станом на 1 лютого цього року в агропромисловому комплексі Україні діє або знаходиться в стадії впровадження 8 об’єктів з виробництва біогазу з відходів тваринництва і харчової промисловості. Про це він доповів на спеціальному засіданні Кабінету Міністрів з розгляду інвестиційних проектів. За його словами, на стадії підготовки знаходяться ще 15 проектів, які планується фінансувати як за рахунок коштів підприємств, так і шляхом залучення інвестицій. Зокрема, у 2009-2010 роках планується впровадити виробництво біопалива на десяти спиртових заводах, що дозволить підприємствам скоротити споживання газу на 40%.

За словами міністра, потенціал виробництва біогазу з відходів становить щонайменше 21 млрд. кубометрів.

На думку Юрія Мельника, місцеві адміністрації мають активізувати співпрацю з інвесторами з питань розробки і провадження проектів з виробництва біогазу.

При цьому він повідомив, що уже на сьогодні Мінагрополітики має відповідний `реєстр підприємств агропромислового комплексу з адресами, з видами відходів, з обсягами відходів для того, щоб можна було працювати з потенційними інвесторами`.

На думку міністра, `потрібно плідно на всіх рівнях працювати з інвесторами`. `Вони хочуть працювати з нами, вони заявляють свої пропозиції, вони шукають на сьогодні можливості співпраці з владою і бізнесом, і ми повинні йти їм на зустріч`, - повідомив Юрій Мельник.

Крім того, необхідно забезпечити внесення відповідних змін до законодавства щодо сприяння виробництву та використанню біологічних видів палива. Юрій Мельник наголосив на необхідності розробки і запровадження національних стандартів і нормативних актів з контролю якості біогазу відповідно до європейського законодавства.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3485
Aquatherm Kyiv 2024