Мінрегіонбуд: Розпочався українсько-бельгійський семінар з питань інфраструктури та охорони оточуючого середовища

Мінрегіонбуд: Розпочався українсько-бельгійський семінар з питань інфраструктури та охорони оточуючого середовища

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда відкрив українсько-бельгійський семінар, темою для обговорення якого стали питання інфраструктури та охорони оточуючого середовища. Семінар проходить в рамках візиту з економічною місією до України Бельгійської делегації Фламандського Міжнародного Технічного агентства Міністерства громадських робіт Фландрії.

Міністр поінформував учасників семінару про позитивну динаміку розвитку двостороннього співробітництва України і Бельгії. `Динаміка зростання українського експорту стала переважати над зростанням імпорту. Обсяг українського експорту товарів до Бельгії у січні-жовтні 2008 року зріс більше як на 50% і склав чверть мільярда доларів США`.

Василь Куйбіда також відзначив інвестиційну складову двостороннього співробітництва. За його словами, на сьогоднішній день в Україні зареєстровано близько 100 підприємств з бельгійськими інвестиціями, 46 з них мають мажоритарний пакет акцій в цих компаніях. Міністр підкреслив, що сьогоднішній українсько-бельгійський семінар свідчить про зацікавленість обидвох сторін у розвитку двосторонньої співпраці.

Василь Куйбіда запевнив, що збоку українського Уряду іноземні інвестори матимуть належну допомогу у реалізації їхніх інвестиційних проектів на території України. Він також підкреслив, що український Уряд на найближчі роки визначив пріоритетом впровадження енергозберігаючих технологій і наголосив, що в цій сфері для компаній будуть якомога ліберальніші умови.

З бельгійської сторони у семінарі взяли участь Посол Королівства Бельгія Марк Вінк, генеральний секретар відділу Уряду Фландрії Фернанд Десмітер та представники 14 бельгійських компаній.

Фернанд Десмітер поінформував, що приватний сектор Фландрії шукає партнерів в Україні. За його словами, в бельгійської сторони є наміри поєднати ноу-хау і невикористані можливості у сферах управління відходами, технології водопостачання і інфраструктури

Фернанд Десмітер висловив певність, що сьогоднішня місія буде вдалою як для фламандських, так і для українських партнерів.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3522
Теплоізоляція