Мінприроди: Українська делегація взяла участь у 5-му Всесвітньому водному форумі

Українська делегація на чолі з Міністром охорони навколишнього природного середовища Георгієм Філіпчуком взяла участь у роботі 5-го Всесвітнього водного форуму, який пройшов у Стамбулі.

Делегації зі 156 держав обговорили ключові проблеми ефективного управління водними ресурсами, їхнього захисту і доступ населення до якісної питної води.

Українська делегація взяла участь у двох круглих столах на рівні міністрів довкілля: `Вода та зміна клімату` і `Вода і здоров’я`, а також провела низку двосторонніх зустрічей. Зокрема, відбулися розширені українсько-норвезькі консультації, на яких ішлося про норвезьку допомогу щодо впровадження Водної директиви ЄС в Україні і досягнення європейських стандартів у сфері водного господарства. Георгій Філіпчук запропонував норвезькій стороні підписання двостороннього українсько-норвезького меморандуму з питань довкілля.

Глава української делегації зустрівся також із Константинопольським патріархом Варфоломієм І. Георгій Філіпчук високо оцінив роль Варфоломія І, відомого не лише як впливового релігійного діяча, а й як патріарха, що організовує міжнародні семінари, де обговорюються напрями мобілізації можливих засобів для досягнення гармонії між людиною і природою, у захисті довкілля. Варфоломій І з вдячністю прийняв від української делегації фотоальбом `Це моя Україна: національні парки України`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3549
Теплоізоляція