`Нафтогаз` викреслив `Київенерго` зі списку злісних неплатників

`Нафтогаз` викреслив `Київенерго` зі списку злісних неплатників

Перший заступник голови правління НАК `Нафтогаз України` Ігор Діденко констатує, що АК `Київенерго` `перетворюється на робочого партнера`. Про це він заявив сьогодні журналістам на брифінгу.

`На сьогоднішній день `Київенерго` з чемпіона з боргів перетворилося вже на, скажімо так, більш-менш нормального робочого партнера`, - сказав Діденко.

За його словами, уряд розробив план з розрахунків платників, що заборговували НАК `Нафтогаз України`. Зокрема, Діденко привів як приклад АК `Київенерго` як один з перших таких проектів.

Нагадаємо, Київська міськдержадміністрація (КМДА) 6 квітня перерахувала АК `Київенерго` частину боргу - 900 млн. грн. - від загального об’єму заборгованості.

Як повідомили в прес-службі АК `Київенерго`, таким чином, частково погашений борг з компенсації різниці між витратами компанії на виробництво теплової енергії і тарифами, встановленими міською владою.

Раніше повідомлялося, що борг підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за спожитий впродовж 2008-2009 рр. природний газ перед ДК `Газ України`, станом на 24 березня склав понад 5,0 млрд. Понад 1,18 млрд. грн. складає заборгованість перед ДК `Газ України` за спожитий в 2008-09 рр. природний газ АЕК `Київенерго`.
http://www.liga.kiev.ua/
Идентификатор: 3575
Теплоізоляція