НАК `Нафтогаз України`: У березні 2009 року ДК `Укргазвидобування` збільшила видобуток природного газу

НАК `Нафтогаз України`: У березні 2009 року ДК `Укргазвидобування` збільшила видобуток природного газу

У березні 2009 року ДК `Укргазвидобування` збільшила видобуток природного газу на 80 млн. куб. м, або майже на 6% у порівнянні з березнем 2008 року. Таким чином, обсяги видобутку підприємств компанії у березні склали 1,387 млрд. куб. м природного газу.

Всього у І кварталі 2009 року видобуток природного газу підприємствами компанії перевищив 4 млрд. куб м, що на 204 млн. куб. м більше у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Як зазначив директор ДК `Укргазвидобування Ілля Рибчич: `Впровадження всіх заходів з інтенсифікації видобутку вуглеводнів дасть можливість ДК `Укргазвидобування` в 2009 році збільшити обсяги видобутку газу на 500 млн. куб. м`.

Для підвищення видобутку вуглеводнів підприємства компанії продовжують збільшувати ресурсну базу. Протягом І кварталу 2009 р. буровими підприємствами ДК `Укргазвидобування` пробурено 66 508 метрів проходки гірських порід проти 66 408 метрів за аналогічний період минулого року. Закінчено бурінням 18 свердловин, що відповідає показникам І кварталу минулого року. Об’єм експлуатаційного буріння склав 31 362 м, що на 6 117 м більше, ніж у І кварталі 2008 р. та на 7 362 м більше, ніж було заплановано.

Подальше нарощування обсягів видобутку природного газу очікується після введення в експлуатацію нових розвідувальних свердловин зокрема, в ГПУ `Харківгазвидобування`. Наприкінці березня 2009 р. за результатами буріння похило-спрямованої свердловини Кременівського нафтогазоконденсатного родовища (НГКР) (Дніпропетровська область) виділено 4 перспективних пласта нафти і газу. Після випробування одного з горизонтів в результаті впровадження прогресивних технологій було отримано промисловий приплив газу дебітом 120 тис. куб. м на добу. За словами головного геолога ДК `Укргазвидобування` Володимира Бенька: `Зважаючи на отримані результати пошуково-розвідувального буріння можна з упевненістю казати про друге народження Кременівського родовища вуглеводнів. В геологічному відношенні результати буріння підтвердили досить складну геологічну будову родовища та дають підстави для продовження вивчення центрального блоку НГКР і сподівання на отримання подальших позитивних результатів`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3583
Теплоізоляція