Мінпромполітики розроблено Галузеву програму скорочення споживання природного газу

Мінпромполітики розроблено Галузеву програму скорочення споживання природного газу

Зважаючи на низку труднощів, які виникли на вітчизняних підприємствах внаслідок проблем із газопостачанням в кінці минулого року, Міністерство промислової політики України разом із базовими інститутами (УкрДНТЦ `Енергосталь`, м.Харків, ДП ДІКТЕД, м.Київ, ДІПСЕД, м.Харків, Укр ДІАП, СДНДІ МІНДІП м.Суми, НІОХІМ, ДП ІАП), промисловими об’єднаннями, Асоціаціями, Національною академії наук України (Інститут газу, м.Київ) розробило Галузеву програму скорочення споживання природного газу та план заходів її реалізації на період до 2012 року. А вже 30 березня 2009 року наказом Міністра Володимира Новицького її було затверджено.

У Галузевій програмі розглянуто питання, шляхи та напрямки підвищення енергоефективності у гірничо-металургійному, хімічному та нафтохімічному комплексах, машинобудуванні, а також у легкій промисловості. Ці галузі є провідними у народногосподарському комплексі з точки зору, як споживання природного газу, так й вирішення проблем його збереження.

Програмою визначено низку напрямів зі скорочення споживання природного газу. Зокрема, йдеться про заощадження та оптимізацію споживання природного газу, що використовується у виробництві, впровадження нових енергозберігаючих технологій з використанням альтернативних видів палива, удосконалення існуючих технологій за рахунок теплотехнічної наладки та оптимізації теплових режимів, застосуванням контрольних систем і приладів та впровадження нового енергозберігаючого та енергоефективного обладнання.

Слід зазначити, що скорочення споживання природного газу вітчизняним промисловим комплексом забезпечить значне зниження залежності країни від імпорту газу, підвищить конкурентоспроможність українських товаровиробників, зменшить енергоємність металопродукції, поліпшить технічний стан гірничо-металургійного комплексу.

Фахівцями міністерства буде проводитись моніторинг виконання заходів Галузевої програми, а разом з тим і аналіз впровадження енергоефективних технологій та обладнання для істотного зменшення обсягу споживання природного газу.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3596
Теплоізоляція