НКРЕ: Збільшення тарифів на електроенергію і природний газ економічно обґрунтоване і стосується лише заможних споживачів

НКРЕ: Збільшення тарифів на електроенергію і природний газ економічно обґрунтоване і стосується лише заможних споживачів

Постанова Уряду щодо збільшення тарифів на електроенергію та природний газ економічно обґрунтована і стосується лише заможних громадян, обсяг споживання енергоресурсів якими суттєво перевищує середні показники. Про це Голова Національної комісії регулювання електроенергетики Валерій Кальченко заявив в четвер на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

Валерій Кальченко нагадав, що, зокрема, з 1 травня 2009 року пропонується у 3,5 рази збільшити ціни на електроенергію для тих, хто споживає понад 600 кВт/год за місяць. Водночас дане підвищення не стосуватиметься багатодітних та прийомних сімей, а також населення, яке проживає в будинках та квартирах, обладнаних кухонними електроплитами; населення, яке використовує електроенергію на опалення житла та нагріву води за умови наявності лічильників диференційованого обліку.

`Підвищення ціни на електроенергію стосуватиметься достатньо заможних людей, які використовуватимуть електричну енергію в обсягах більше ніж 600 кВт/год за місяць. Таких споживачів – близько 1%. Для них ціна на електроенергію буде підвищена до економічно обґрунтованого рівня. Це підвищення не стосується не тільки незахищених верств населення, але навіть середнього класу`, - заявив Голова НКРЕ.

Крім того, за його словами, з 1 червня 2009 року на 5% зростуть ціни на природний газ для населення, якщо обсяг споживання перевищує 2,5 тис. м3, але не перевищує 6 тис. куб. м на рік. Для тих, хто споживатиме понад 6 тис. м3 газу на рік, ціни зростуть на 10%: `Це стосується близько 1,5% споживачів. Це знову ж таки заможні люди, які можуть собі дозволити не економити у споживанні газу`. Валерій Кальченко наголосив, що Урядом чітко визначено, що дана норма не поширюється на багатодітні та прийомні сім’ї.

Як відзначив керівник НКРЕ, за попередніми розрахунками у 2009 році можна буде отримати додатково 100-150 млн. грн. від збільшення цін на природний газ та декілька сотень мільйонів гривень від збільшення тарифів на електроенергію.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3595
Теплоізоляція