Котельню у Львові планують перевести на альтернативне паливо

Котельню у Львові планують перевести на альтернативне паливо

ЛМКП `Львівтеплоенерго` планує перевести на альтернативне паливо котельню на вул. Медової Печери,54, яка розташована в Личаківському районі міста та обслуговує Львівський Геріатричний інтернат. На даному етапі уже укладена угода на проектні роботи, розробляються проектні пропозиції, до закінчення літа заплановано погодити проект і розпочати монтажні роботи.

Як розповів, заступник директора ЛМКП `Львівтеплоенерго` з питань перспективного розвитку підприємства Володимир Прокопович, обладнання котельні на вул. Медової Печери морально зношене і фізично застаріле. `Враховуючи вимоги сьогодення, планується добудувати на цьому об’єкті котли на альтернативному виді палива – тирсі, щипі. На даному етапі розробляються проектні пропозиції, складаються техніко-економічні обґрунтування, щоб вибрати відповідне обладнання, яке доцільно і вигідно працюватиме. Поштовх до такої реконструкції більшою мірою спричинила сучасна ситуація з газом`, - говорить Володимир Прокопович.

Даний об’єкт було вибрано не випадково, Геріатричний інтернат є бюджетним закладом. В опалювальний період дана котельня споживає газу на суму 1 млн 400 тис. грн. При переході на альтернативне паливо ця сума значно зменшиться.

Проектні роботи виконує ЗАТ `Інститут енергоаудиту та обліку енергоносіїв`. За словами голови правління, професора НУ `Львівська політехніка` Євгена Пістуна, саме на цьому об’єкті можна реалізувати заходи з енергозбереження. `Питання енергозбереження, економії енергоносіїв слід розділяти: є загальнонаціональний масштаб і масштаб на рівні міста і на рівні кожного підприємства. Сьогодні ми тратимо 30-40 % енергоносіїв за рахунок неправильної економії. Якщо будинки утеплити, оті відсотки ми можемо зекономити. Однак, пересічна людина не є зацікавленою в економії. Якщо є лічильник газу, ми самі можемо регулювати подачу газу, щодо тепла - то його регулювати ми не маємо змоги. Тому питання енергоекономії, зокрема газу, потрібно вирішувати комплексно`, - говорить Євген Пістун.




Сьогодні ЛМКП `Львівтеплоенерго` розробляє техніко-економічні показники з переходу на альтернативне паливо таких об’єктів як ТЦ `Північна`, котельні `Кінескоп` і ЛАЗу, котельня на вул. Хлібній. Розробляється проект з заміни теплових мереж у районі вулиць Зелена-Вулецька.

Довідка

Перехід на альтернативні види палива і зменшення споживання природного газу передбачено Постановою Уряду та відповідними рішеннями міської та обласної рад.
http://www.city-adm.lviv.ua/
Идентификатор: 3614
Теплоізоляція