Дніпропетровська облдержадміністрація надала Нацагентству екологічних інвестицій проекти із енергозбереження на 65 млн євро для фінансування в рамках Кіотського протоколу

Дніпропетровська облдержадміністрація надала Нацагентству екологічних інвестицій проекти із енергозбереження на 65 млн євро для фінансування в рамках Кіотського протоколу

Дніпропетровська облдержадміністрація надала Національному агентству екологічних інвестицій при Кабінеті Міністрів України проекти із енергозбереження на 65 млн євро для фінансування за рахунок продажу Японії квот на промислові викиди в рамках Кіотського протоколу. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв під час зустрічі із журналістами.
За словами Віктора Сергєєва, проекти пройшли узгодження в Національному агентстві екологічних інвестицій.
Найбільший проект з оптимізації систем теплопостачання, вартістю 46,4 млн. євро, розроблений в Дніпродзержинську. Ним визначено будівництво теплонасосних когенераційних станцій і використання електроенергії замість газу на комунальному підприємстві `Дніпродзержинськтепломережа`, яке обслуговує 100 тисяч населення лівобережної частини міста.
Зокрема, передбачається установка японських теплових насосів на підприємстві, що дасть можливість скоротити використання природного газу на 8,5 млн куб м, або на 35%.
Крім того, узгоджені такі ж проекти для м. Павлоград, де буде проведена реконструкція систем теплопостачання в двох школах та трьох дитсадках, та повністю замінено обладнання в Тернівці. Готуються проекти по Новомосковську та Петриківському району.
Заступник голови облдержадміністрації впевнений, що ці проекти почнуть реалізовуватися вже в цьому році.
`Це серйозний рівень міждержавних угод між Україною та Японією. І перший транш на 150 млн євро вже надійшов в нашу країну. Дніпропетровська область першою надала проекти для освоєння цих коштів. – підкреслив В.Сергєєв. – Завдяки цьому ми зможемо провести реконструкцію систем опалення`.
Загалом реалізація цих проектів дозволить скоротити споживання природного газу на 12 млн. куб м (38,5 %, близько 24,5 млн. грн.) на рік, твердого палива (вугілля) 8,5 тис. тонн (40 %, 3,9 млн. грн.) на рік, електроенергії 10,5 млн.кВт год. (7,8 млн. грн.) на рік. Крім того майже в двічі знизяться викиди парникових газів в атмосферу.

http://www.adm.dp.ua/
Идентификатор: 3657
Теплоізоляція