Дніпропетровські тепловозобудівники одержали держзамовлення на 229 млн грн

Дніпропетровські тепловозобудівники одержали держзамовлення на 229 млн грн

ВАТ `Дніпропетровський тепловозоремонтний завод` на 2009 рік отримав державне замовлення на 229 млн грн для проведення капітального ремонту і модернізації 146 секцій тепловозів. Це на 6% перевищує обсяги 2008 року. Про це йшла мова під час виїзної наради на підприємстві під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Сергєєва.
Як відзначив директор заводу Володимир Івашутин, отримане замовлення є результатом особистого втручання в ситуацію, що склалася з використанням виробничих потужностей машинобудівних підприємств області на потреби українських залізничників, голови облдержадміністрації Віктора Бондаря до Прем’єр-міністра України. Його звернення стосувалось прискорення затвердження фінансового плану ДАЗТУ `Укрзалізниця`. Адже на початку року заборгованість залізниць України перед машинобудівниками області складала десятки мільйонів гривень. Зараз залізниця не тільки повністю повернула цю заборгованість, в тому числі ВАТ `Дніпропетровський тепловозоремонтний завод` в обсязі 26,9 млн. грн., а й в межах затвердженого фінансового плану уклала договори на закупівлю продукції та послуг з ремонту та модернізації рухомого складу, провела пролонгацію діючих договорів з підприємствами області.
Фінансово-економічні та виробничо-господарськими показниками заводу свідчать, що за підсумками 2008 року та за 4 місяці поточного року в умовах світової фінансово-економічної кризи збережена позитивна динаміка розвитку. Нині на заводі працює 1653 робітника, що складає 97% від чисельності минулого року, середня заробітна плата становить 1 800 грн.
На підприємстві відсутня заборгованість із заробітної плати, вчасно проводяться виплати до бюджетів, Пенсійного фонду, розрахунки за електроенергію та природний газ. На підприємстві сьогодні збережена інфраструктура, заводська поліклініка, спортивні майданчики, літні оздоровчі заклади для дітей та працівників підприємства. Підприємство впевнено зустрічає своє 125-річчя.

http://www.adm.dp.ua/
Идентификатор: 3658
Теплоізоляція