НАК `Нафтогаз України`, експерти Єврокомісії та міжнародних фінансових організацій обговорили проекти модернізації ГТС України

Сьогодні в центральному офісі НАК `Нафтогаз України` відбулася зустріч з технічними експертами Європейської Комісії та міжнародних фінансових організацій з метою визначення пріоритетних проектів Мастер-плану модернізації газотранзитної системи України та обговорення механізму їх фінансування.

З української сторони у зустрічі взяли участь керівництво НАК `Нафтогаз України`, інженерні керівники Дочірньої компанії `Укртрансгаз` та інші представники Компанії, представники Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України, МЗС, Мінпаливенерго; зі сторони Єврокомісії – керівник Групи з питань енергетичної та ядерної безпеки Генерального директорату `Транспорт і енергетика` Фаузі Бенсарса; від міжнародних фінансових організацій – керівник відділу з питань Східної Європи Європейського інвестиційного банку (ЕІБ) Константин Синадіно, провідний банкір Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Матео Коланжелі, аналітик з питань інфраструктури та енергетики Світового банку (СБ) Дмитро Глазков.

Під час зустрічі сторони обговорили окремі проекти, що містить Мастер-план модернізації газотранзитної системи України, який було презентовано у рамках Спільної ЄС - Україна міжнародної конференції щодо модернізації газотранзитної системи України 23 березня 2009 року.

За підсумкам обговорення було домовлено, що НАК `Нафтогаз України` найближчим часом надасть ЕІБ, ЄБРР, СБ детальне техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) кожного з проектів з модернізації ГТС України. Сторони також домовилися про те, що після вивчення ТЕО проектів вони проведуть наступну зустріч експертів у вересні-жовтні 2009 р.

Сторони також обговорили можливе залучення представників Росії до переговорного процесу, відзначивши її важливу роль, як країни-постачальника природного газу до Європи через ГТС України.

Представники НАК `Нафтогаз України` та Єврокомісії висловили впевненість, що реалізації проектів з модернізації ГТС України дозволить й надалі забезпечувати належний рівень енергетичної безпеки всього європейського континенту.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 3680
Теплоізоляція